maandag, 25. mei 2009 - 13:43

Bewoners van zorgcentrum met stokken de deur uitgejaagd

Vries

Bewoners van zorgcentrum Kornoeljehof in Vries komen deze zomer in beweging. Dinsdag 26 mei om 10.00 uur houdt de gemeente in samenwerking met SportDrenthe een demonstratie Nordic Walking voor de bewoners. Vervolgens kunnen zij zich opgeven voor een 10 weken durende cursus van 20 Nordic Walking lessen. Deze cursus is een vervolg op het succes van vorig jaar. Toen hebben drie groepen (30 bewoners) voor het eerst aan Nordic Walking ge-proefd.

Een derde van alle senioren komt jaarlijks minstens één keer ten val. Na een val zijn ze vaak bang om nog een keer te vallen. Hierdoor worden zij minder actief. Dat is voor ons de directe aanleiding om met een cursus Nordic Walking te beginnen. Uit onderzoek van SportDrenthe blijkt namelijk dat een dergelijke cursus een positieve invloed heeft op het bewegen van senioren. Tijdens de training Nordic Walking oefenen de senioren hun kracht en balans. Daardoor neemt de kans op vallen af, de balans en spierkracht nemen toe en de deelnemers gaan makkelijker bewegen. Bovendien is het ook nog eens een gezellige activiteit.

Vorig jaar was de cursus één van de activiteiten uit het breedtesportproject Tynaarlo leeft en beweegt. Vanwege het grote succes wil de gemeente Tynaarlo samen met SportDrenthe voortzetten. De gemeente Tynaarlo wil iedereen namelijk in staat stellen te gaan -of te blijven- sporten en bewegen. Ook bewoners van de woonzorgcentra! In 2009 staat de Kornoeljehof in Vries op het programma. Zuidlaren en Eelde-Paterswolde volgen in de komende jaren.
Provincie:
Tag(s):