zondag, 28. juni 2009 - 22:42

Bh’s brengen in Kenia

Leiden

Een groep van 21 idealistische verpleegkunde-studenten van ROC Mondriaan in Leiden vertrekt halverwege juli naar Kenia. De studenten gaan helpen bij de opzet van een weeshuis aan de oostkust van het land. Ook meiden uit Katwijk en Rijnsburg doen mee met de reis.

De reis is geen onderdeel van de opleiding, zoals een stage. 'Dit is zuiver iets wat ze zelf willen doen tijdens hun vakantie', vertelt docent Ron Wendel, een van de begeleiders die meegaan. Tijdens de reis, die zo’n 3 weken duurt, gaan de studenten in en om het weeshuis projecten uitvoeren die op verzoek van hen zijn opgezet.

De reis wordt slechts gedeeltelijk gesubsidieerd door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. De rest leggen de student zelf bij. 'We gaan geen latrines bouwen maar echt modern ondersteunen', vertelt docent Ron Wendel. 'Het weeshuis draait volledig op giften, dus alles is meegenomen. Zo willen ze in plaats van pennen of waterpompen bijvoorbeeld graag bh’s hebben. Klinkt ons een beetje vreemd in de oren, maar aan dat soort simpele zaken is gewoon gebrek.'
Provincie:
Tag(s):