woensdag, 3. juni 2009 - 10:47

Bijna helft Nederlandse vrouwen wil iedere dag moment voor zichzelf

Bijna een kwart (24%) van de Nederlandse vrouwen heeft niet meer dan één keer per maand tijd voor zichzelf. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het vandaag gelanceerde online vrouwenplatform Yunomi(*).

Het onderzoek maakt verder duidelijk dat Nederlandse vrouwen behoefte hebben aan iedere dag tijd voor zichzelf (46%). www.yunomi.nl, een initiatief van Unilever Benelux, is een nieuw interactief platform dat inspeelt op die behoefte en geeft vrouwen iedere dag op gemakkelijke wijze een moment voor zichzelf.

De website biedt vrouwen een podium om hun eigen verhalen te delen of te reageren op die van anderen. Daarnaast kunnen zij inspiratie en informatie opdoen en worden ze regelmatig verrast met een cadeautje en interessante kortingen.

Bovendien maken bezoekers die zich inschrijven in de maand juni elke dag kans op één van de unieke Yunomi Verwendagen waaronder een persoonlijk lingerie-advies van de wereldwijd bekende en toonaangevende Nederlandse lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers.

Meer tijd = meer geluk
Nederlandse vrouwen vinden het erg belangrijk dat ze tijd hebben waarin ze geen verplichtingen hebben en kunnen doen wat ze willen (53%), zo blijkt uit het onderzoek.

Tijd voor zichzelf maakt dat ruim driekwart van de vrouwen zich gelukkig en ontspannen (76%) voelen. Wanneer ze weinig tot geen tijd voor zichzelf hebben, ervaren ze stress (42%) en frustratie (40%).

Moeder en gezinsorganiser
Nederlandse vrouwen vervullen in hun leven gemiddeld 8 rollen. Zij voelen zich met name een zorgzame moeder (56%) en een gezinsorganiser (49%). Hoe meer verschillende rollen vrouwen aannemen, hoe groter de behoefte aan tijd voor zichzelf, zo blijkt uit het onderzoek.

De voornaamste redenen dat Nederlandse vrouwen weinig tijd voor zichzelf hebben, is omdat ze druk zijn met het huishouden (57%), werk (46%) en omdat ze tijd voor zichzelf te duur vinden (23%).

Activiteiten waar Nederlandse vrouwen met name veel tijd aan kwijt zijn, zijn onder andere het verzorgen van de kinderen (98%) en boodschappen doen (97%).

Werk uitstellen en uitbesteden
Om meer tijd voor zichzelf te maken stellen Nederlandse vrouwen dingen uit tot een later moment (84%), nemen zij een dag vrij (61%) of staan ze vroeger op om overdag meer tijd te hebben (53%).

Daarnaast zetten vrouwen (48%) hun telefoon uit of negeren deze. Ook besteedt de Nederlandse vrouw het schoonmaken (70%) en strijken (50%) graag uit om aan meer tijd voor zichzelf te komen.

Kinderen en tijd voor jezelf gaan boven carrière
Nederlandse vrouwen zijn bereid veel op te geven voor meer tijd voor zichzelf, zoals fulltime werken. Bijna de helft (47%) van de Nederlandse vrouwen gaat parttime werken om meer tijd te creëren.

Een ruime meerderheid (66%) van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat kinderen moeilijk te combineren zijn met een fulltime baan. De meerderheid (81%) verkiest kinderen boven carrière.

Yunomi: een dagelijks cadeautje voor jezelf
Yunomi gaat over onderwerpen die vrouwen raken en bezighouden, gecombineerd met een dagelijkse dosis praktische tips, spelletjes en interessante artikelen van de redactie én van de vrouwen zelf.

Op www.yunomi.nl staan rubrieken zoals ‘Vrouw van de dag’, waarop vrouwen hun eigen verhaal vertellen. Via ‘Mijn Yunomi’ kunnen leden hun favoriete artikelen en recepten bewaren. En bij ieder bezoek aan de website sparen ze ‘Nomi’s’, dit zijn spaarpunten die ze elk kwartaal kunnen inwisselen voor een leuk cadeau.

Bovendien maken leden in de maand juni ook nog eens kans op één van de Yunomi Verwendagen zoals een privé dansles, een fotoworkshop in eigen huis en als hoogtepunt een persoonlijk lingerie-advies van wereldwijd toonaangevend lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers.

*Onderzoek in april 2009 uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Insites Consulting onder 500 Nederlandse en 500 Belgische vrouwen tussen de 30 en 49 jaar oud.
Categorie:
Tag(s):