donderdag, 18. juni 2009 - 0:40

Bijna vijftig deelnemers aan zeilwedstrijden om Oosterscheldebeker

Yerseke

Maar liefst 47 scoutingvletjes gaan aankomende zaterdag, 20 juni, de strijd met elkaar aan op de Oosterschelde bij Yerseke. De wedstrijd wordt gevaren voor de jachthaven van Yerseke en is vanaf de wal goed te volgen voor het publiek.

De winnaars van de 41ste editie van de zeilwedstrijden om de Oosterscheldebeker mogen meedoen aan de landelijke zeilwedstrijden van Scouting Nederland.

De jaarlijkse zeilwedstrijden worden georganiseerd door Scouting Ridder Boudewijngroep uit Yerseke. Alle zeeverkennergroepen uit Admiraliteit Zeeuwse Stromen kunnen meedoen aan de wedstrijden. Behalve de organiserende groep hebben de volgende groepen zich aangemeld voor de zeilwedstrijden: de Frans Naereboutgroep en de Jacob Valckegroep uit Goes, de Lutemgroep en de Paul Krügergroep uit Middelburg, de Scheldezwervers uit Vlissingen, de Zandkreekgroep uit Kamperland, de Heenetrechtgroep uit Tholen en de Karel Doormangroep uit Bergen op Zoom.

Aan de wedstrijden doen vier verschillende klassen mee. Binnen de Zeeverkenners (11 tot 16 jaar) wordt onderscheid gemaakt tussen junioren en senioren. Ook doen er acht boten mee in de Wilde Vaartklasse (jongeren van 16 tot 18 jaar). Ten slotte is er nog de aanmoedigingsprijs voor de deelnemers in de open klasse. Bij deze klasse beschikken de zeeverkenners niet over een CWO-certificaat, een soort zeildiploma. In totaal zullen zo’n driehonderd waterscouts deelnemen aan het evenement.

De zeilwedstrijden worden voor de Yersekse haven gevaren. De start/finishlijn is tussen een boei en de jurywagen op de kant (op de pier tussen Prinses Beatrixhaven en Prins Willem Alexanderhaven).
Provincie:
Tag(s):