zondag, 5. april 2009 - 10:09

Bijzondere paaskuikentjes

Emmen

In AmeriCasa, het Zuid-Amerikaans tropisch regenwoud van Dierenpark Emmen zijn drie piepkleine kuikentjes van de Amerikaanse jassana uit het ei gekropen. Samen met hun vader wandelen de donzige bolletjes van nog geen twee centimeter groot over de waterplanten op zoek naar voedsel. In hetzelfde AmeriCasa zit een echtpaar zonneral te broeden op hun ene ei. Meer leggen ze gewoon niet.

Het zonneralletje zal op tweede paasdag uitkomen en af en toe zijn kopje onder vaders of moeders vleugels uit steken. Ook op tweede paasdag worden twee kolibrietjes verwacht. Moeder amaziliakolibrie zit achter de schermen van de tropische vlindertuin op twee minieme eitjes te broeden. Voor de verzorgers is het een spannende wedstrijd wie het eerst uit het ei kruipt, de zonneral of een kolibrietje.

Wie deze paaskuikentjes op wil zoeken in de paasvakantie, kan ook deelnemen aan het “Superspeurneuzenspel�! Wie daar aan mee doet, zoekt in het park niet alleen naar paaseieren en kuikentjes, maar naar heel veel dieren! Er bestaan ontzettend veel diersoorten, waarvan een groot aantal in Dierenpark Emmen leven. In het speurneuzenspel worden 50 diersoorten genoemd. Maar welke 10 dieren uit het speurneuzenspel komen niet in Dierenpark Emmen voor? Het Superspeurneuzenspel wordt in het paasweekend op 10, 11, 12 en 13 april voor € 1,- aangeboden in de Zoo Shop. Deelnemers krijgen er een leuke pen bij!

In de Paasvakantie kunnen kinderen in kindertheater “de Hooischuur� ook de “Eigenwijze Eiershow� bezoeken. Ontdek hoe gigantisch het grootste ei ter wereld is! Of dat niet alleen eieren leggen? Na afloop van de show is de deelnemer een eigenwijze eierexpert! Dus kom op vrijdag 10 of zaterdag 11 april om 13:15 uur naar het kindertheater of op zondag 12 en maandag 13 april om 13:15 uur óf 14:00 uur naar kindertheater ‘de Hooischuur’. Reserveren is niet nodig, maar vol is vol!
Provincie:
Tag(s):