woensdag, 14. oktober 2009 - 22:03

Bikkelen tijdens Goededoelendag

Heerenveen

Donderdagochtend organiseerde het Friesland College rondom de locatie Sportstad een ‘Goededoelendag’. Het groots opgezette evenement vond voor de tweede keer in successie plaats.

De opening van het evenement is gedaan door burgemeester Peter de Jonge en Foppe de Haan. Tweeledig doel van deze dag: zoveel mogelijk geld inzamelen voor diverse projecten in ontwikkelingslanden en voor Friesland College-cursisten die stage gaan lopen in ontwikkelingslanden. In de praktijk betekent dit: de stagiair krijgt geld mee uit de ‘pot’ en zelf kijkt wat er nodig is in het betreffende land. Projecten waar geld voor ingezameld werd zijn: Score, Do You Care, Trade for all, Go for Africa, Gondar on the move en Kind wees Kind.

Met de inzet van enkele tientallen cursisten organiseerde het Friesland College voor ongeveer 2000 cursisten en medewerkers een stormbaan, met obstakels en luchtkussens, die zij op een zo ludiek mogelijke manier moesten nemen. De tempratuur was voor de studenten géén enkel probleem. De kreeg de leukste groep een prijs evenals de groep die het meeste geld heeft opgehaald.
Provincie:
Tag(s):