woensdag, 11. februari 2009 - 22:17

Bivakmuts voor carnaval jaagt garagehouder stuipen op het lijf

Een 18-jarige Hilvarenbeker is gisteravond aangehouden omdat hij als bijrijder in een auto met een bivakmuts op een garagehouder en zijn medewerker in Biest Houtakker de stuipen op het lijf had gejaagd. De Hilvarenbeker werd samen met de bestuurder van de auto aangehouden.

De 18-jarige verdachte verklaarde dat hij speciaal voor carnaval een bivakmuts had gekocht omdat hij dan als overvaller verkleed wilde gaan. Gisteravond had hij de bivakmuts in de auto opgezet omdat hij zijn creatie aan zijn vriend wilde laten zien. Tijdens het verhoor begreep de verdachte dat hij mensen heel erg had laten schrikken en hij wilde daarvoor ook zijn excuses aanbieden.

De politie kreeg gisteravond omstreeks 20.30 uur een melding van een garagehouder dat er voor zijn zaak een auto twee keer langs reed en ook even was gestopt. Hij belde omdat de bijrijder een bivakmuts droeg, hij was daarvan heel erg geschrokken omdat hij in 2008 daadwerkelijk slachtoffer van een overval was geweest.

De politie stelde direct een onderzoek in en kwam naar aanleiding van de tenaamstelling van het kenteken uit bij een 19-jarige Hilvarenbeker. Hij bevestigde dat hij langs de garage was gereden en vertelde dat de bijrijder tijdens de rit een bivakmuts had opgezet.

Deze bijrijder, een 18-jarige Hilvarenbeker, werd ook aangehouden ingevolge de APV. Hij vertelde de agenten dat hij door de recente overval in Hilvarenbeek op een videotheek op het idee was gekomen om tijdens de carnaval als overvaller verkleed te gaan.

Hij begreep nu wel dat het stom was om in het openbaar een bivakmuts op te zetten en dat mensen, zeker als ze al eerder een overval hebben meegemaakt, daar erg van schrikken. Hij wilde aan de melder zijn excuses aanbieden. Hij heeft afstand gedaan van zijn hoofddeksel.

Districtschef Peter Verschuur van de politie Tilburg staat geheel achter de arrestatie van de 18-jarige Hilvarenbeker en is blij dat deze tijdens het verhoor tot inkeer is gekomen.

Verschuur: ‘Het mag duidelijk zijn dat wij als politie niet accepteren, ook niet tijdens carnaval, dat feestvierders zich als overvaller uitdossen om daarmee andere mensen b.v. in een tankstation of snackbar schrik aan te jagen. We treden daar tegen op. Datzelfde geldt ook voor het in het bezit hebben van nepwapens. Als dergelijke wapens op een echt lijken, dan is dat strafbaar en kunnen wij tot aanhouding overgaan en het in beslag nemen’.
Provincie:
Tag(s):