dinsdag, 11. augustus 2009 - 22:08

Bloedeloze 0-0 Jong Oranje

(Elfvoetbal) Jong Oranje speelde vanavond in de Euroborg in Groningen haar eerste duel op weg naar het EK 2011 in Denemarken. Het elftal van bondscoach Cor Pot, dat zeventien debutanten herbergde, begon met een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Engeland. Een hoogstaand duel werd het niet, 0-0.

Het eerste EK-kwalificatieduel van het 'kleine' Oranje is op 4 september met Finland. Dan start voor Pot en zijn mannen de route naar de Spelen van 2012 in Londen. Voor die tijd heeft de bondscoach nog heel wat werk te verzetten om van de nieuwe generatie jeugdinternationals een geheel te smeden. Gedurende het gehele duel was Jong Oranje de bovenliggende partij, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat overwicht nauwelijks. In het eerste bedrijf kwamen de toekomstige internationals van Nederland niet verder dan wat afstandsschoten van Diego Biseswar, Leroy Fer en het sterk spelende Arsenal-talent Nacer Barazite. Omdat de Engelsen daar niets tegenover zetten, was de eerste helft het aankijken nauwelijks waard.

Met name voor Oranje-keeper Tim Krul was dat jammer. Tal van Premier League-scouts waren afgereisd naar Groningen om de sluitpost van Newcastle United aan het werk te zien. Slechts tweemaal kreeg Krul iets te doen en daarbij zag hij er niet helemaal vlekkeloos uit. Eerst ging de oud-doelman van ADO Den Haag onder een voorzet door en even later grabbelde hij enigszins op een schot van afstand van City-talent Micah Richards.

In de tweede helft kreeg Krul niet de kans zijn faam waar te maken. Engeland wist wederom geen uitgespeelde kans te creeëren. Nederland daarentegen wel. Middlesbrough-aanvaller Marvin Emnes was twee keer het eindstation van een mooie vleugelaanval, maar hij zag eerst zijn schot geblokt worden en later een kopbal naast gaan. Behoudens die twee momenten werd ook Jong Oranje nauwelijks gevaarlijk. Teleurstellend want met Jeffrey Bruma (Chelsea) en Daley Blind voor Rens van Eijden en Erik Pieters hoopte Pot wat meer voetbal van achteruit in zijn ploeg te krijgen. Verzachtende omstandigheden waren wel de vele wissels die de bondscoach gedurende de tweede helft toepaste, waardoor het allemaal wat rommeliger werd. Desondanks was Nederland vlak voor tijd nog dichtbij de winst. Een volley van invaller Vurnon Anita spatte echter op de lat uiteen.
Categorie:
Tag(s):