dinsdag, 24. februari 2009 - 19:46

Bloedsporen Suzanne Martens in woning verdachte

Groningen

Uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut, blijken er bloedsporen van de 25-jarige Suzanne Martens in de woning van de verdachte te zijn aangetroffen. Dit maakte het Openbaar Ministerie Groningen dinsdag bekend.

Dit onderzoek heeft eveneens aan het licht gebracht dat de verdachte vermoedelijk gewond is geraakt tijdens het toebrengen van een groot aantal steekwonden in het lichaam van het slachtoffer. Martens had 19 steekwonden in haar borst, keel en gezicht. Deze zijn vermoedelijk met twee verschillende steekwapens toegebracht.

De studente werd op 8 november 2008 dood in de badkamer van haar woning aangetroffen. Een kennis van het slachtoffer had al enige dagen niets van haar vernomen en trof de achterdeur van het appartement van Martens open aan. Omdat er bloedsporen op de deur zaten, schakelde de kennis de politie in.

Een bloedspoor op een deurmat en een tegenstrijdige verklaring tegenover de politie, bracht de verdachte in beeld. De buurman van Martens, een 20-jarige man met een geweldsverleden, ontkent zijn betrokkenheid bij de moord op de studente. De precieze datum waarop de moord heeft plaatsgevonden was door sectie niet te achterhalen. Op basis van getuigenverklaringen heeft de politie een vermoeden wanneer het een en ander plaats heeft moeten vinden. De verdachte verklaart zich van de bewuste avond niets te kunnen herinneren omdat hij onder invloed was van verdovende middelen

Donderdag 26 februari a.s. wordt via een pro-forma zitting bekeken of de voorlopige hechtenis van de verdachte wordt verlengt. Hierna zal de man in het Pieter Baancentrum worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):