woensdag, 13. mei 2009 - 19:26

Bloemen voor heldhaftige maar riskante daad

Oosterhout

Burgemeester Huisman heeft vandaag in het gemeentehuis de ‘helden’ gehuldigd die ervoor hebben gezorgd dat de twee daders van een roofoverval op een juwelier in de Arendshof konden worden opgepakt. “U heeft ervoor gezorgd dat twee lastpakken die al hoog op de lijst van de politie stonden voorlopig achter tralies verdwijnen. Dat was zeer heldhaftig en buitengewoon moedig�.

De burgemeester hoorde op zijn eerste werkdag van de gebeurtenissen en wilde zo snel mogelijk zijn waardering voor deze heldendaad uitspreken. Hij roemde vooral de mentaliteit van de betrokkenen: “overvallen vormen inmiddels een ware plaag. Sommige mensen denken overal met een pistool binnen te kunnen lopen en hun slag te kunnen slaan. U heeft laten zien dat u dat niet accepteert�.
De politie gaf tijdens de bijeenkomst aan veel waardering te hebben voor de daad, maar was ook blij met de goede afloop gezien de risico’s die de betrokkenen hadden genomen. Ook de burgemeester en de voorzitter van de stichting Keurmerk Veilig Ondernemen refereerden aan die risico’s. “Goed wat jullie gedaan hebben, maar laten we niet denken aan wat had kúnnen gebeuren�, aldus de voorzitter van de stichting.

Medewerkers van de juwelier spraken hun dank uit voor de huldiging. De gebeurtenissen hadden grote impact en zijn nog niet verwerkt, maar de huldiging gaf ze het gevoel dat ze er niet alleen voor staan.
Provincie:
Tag(s):