woensdag, 22. april 2009 - 11:22

Bloemenregen startsein bouw binnenstad

Nieuwegein

Dinsdag viel er een bloemenregenbui op drie Nieuwegeinse basisscholen. Ongeveer 51.000 chrysanten en de blaadjes van10.000 tulpen werden vanuit een helikopter als een regenbui naar beneden gegooid. Met de bloemenregen viert Nieuwegein de start van de bouw van de nieuwe binnenstad. 61.000 bloemen voor 61.000 Nieuwegeiners.

Burgemeester Cor de Vos en projectwethouder Bert Lubbinge schroefden samen de eerste officiële paal van het Stadshuis in de grond. Het eerste bouwwerk in de nieuwe binnenstad. Om dit moment te vieren regende het ook hier bloemen boven de bouwplaats.

In het Stadshuis komt naast het gemeentehuis ook de centrale bibliotheek, het maatschappelijk centrum, het centrum beeldende kunst, het stiltecentrum, het UWV Werkbedrijf (voorheen CWI/UWV) en de Wereldwinkel. Ook is er ruimte voor enkele winkels. Met deze menging van functies wordt het Stadshuis een centrum voor informatie, welzijn en cultuur. Het brede aanbod maakt dat het Stadshuis kan uitgroeien tot het Huis-van-de-stad. Het wordt een ambitieus gebouw, waarmee het gemeentebestuur warmte, trots, ambitie en kwaliteit wil uitstralen.
Provincie:
Tag(s):