vrijdag, 10. juli 2009 - 10:09

BMW 5 Serie Gran Turismo eind oktober bij de dealer

Op 24 oktober staat de nieuwe BMW 5 Serie Gran Turismo bij de Nederlandse BMW dealers. BMW's herinterpretatie van luxe autorijden is dan verkrijgbaar als BMW 535i Gran Turismo Executive vanaf 69.950 euro. Door de veelzijdigheid van een SAV te combineren met de dynamiek van een coupe en de elegantie van een sedan, speelt BMW met dit model optimaal in op de veranderingen van deze tijd.

De zitpositie in de nieuwe BMW 5 Serie Gran Turismo is hoger dan in een traditionele sedan maar lager dan in een SUV waardoor optimaal zicht en comfort zijn gewaarborgd. De carrosserie is ingetogen sportief en biedt ruimte aan een veelzijdig luxe en ruim interieur. Zo is de hoofdruimte vergelijkbaar met die van de BMW X5 en zijn de beenruimte en het interieur van BMW 7 Serie niveau. De prijzen zijn echter van het niveau BMW 5 Serie Touring.

Prijspositionering binnen 5 Serie
Ondanks het geboden comfort van auto's uit hogere segmenten, wist BMW het prijsniveau van de Gran Turismo binnen de 5 Serie te houden. Zo heeft bijvoorbeeld de BMW 530d Gran Turismo een meerprijs van iets meer dan 1500 euro ten opzichte van een verglijkbare BMW 530d Touring met automaat, 18 inch lichtmetalen wielen en BMW Radio Professional met iDrive.

Het volledige modellengamma zal er ten tijde van de introductie als volgt uitzien:

Type Label Vermogen Consumentenprijs
BMW 535i Gran Turismo Executive B 225kW/306pk 69.950 euro
BMW 550i Gran Turismo Executive E 300kW/408pk 102.500 euro
BMW 530d Gran Turismo Executive B 180kW/245pk 71.500 euro

Alle motorversies zijn gekoppeld aan een volledig nieuw ontwikkelde automatische achttrapstransmissie en zijn standaard voorzien van luchtvering op de achteras. Bovendien zijn alle varianten standaard uitgerust als 'Executive' en voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen (19 inch voor de 550i), Park Distance Control achter, iDrive controller met display, geïntegreerde interactieve handleiding, automatische airconditioning en Driving Dynamic Control voor het instellen van de gasrespons, stuurbekrachtiging en schakeltijden. Voor optimale combinatie van comfort en dynamiek zijn BMW's Active Steering en de elektronische schokdemping Adaptive Drive optioneel leverbaar. De 550i Gran Turismo is extra luxe uitgerust met onder meer standaard lederen bekleding, edelhouten interieurlijsten, elektrisch verstelbare voorstoelen met memoryfunctie en automatische vierzone airconditioning.

Vogelperspectief met Top View
Alle innovatieve rij-assistentiesystemen uit de BMW 7 Serie doen met de komst van de Gran Turismo nu ook hun intrede in de 5 Serie. Zo zijn beschikbaar Lane Change Warning (dode-hoekwaarschuwing), Lane Departure Warning (spoorassistent), Speed Limit Info en Side View waarmee de bestuurder als het ware om de hoek kan kijken. Het compleet nieuwe Top View systeem maakt gebruik van alle camera's uit deze systemen, aangevuld met nog twee camera’s in de buitenspiegels. Top View zorgt zo voor een compleet 360 graden vogelperspectief rondom de auto, zichtbaar in de iDrive display en verhoogd daarmee de actieve veiligheid.

Dankzij standaard EfficientDynamics is het mogelijk dat twee van de drie BMW 5 Serie Gran Turismo's voorzien zijn van een groen energielabel B. Met een absolute CO2-uitstoot van 173 g/km kan de BMW 530d Gran Turismo zich zelfs meten met tal van kleinere auto’s uit lagere segmenten. Dit in combinatie met het luxueuze comfort wat deze Gran Turismo biedt, maakt de auto uitermate geschikt als comfortabele zakenauto.
Categorie:
Tag(s):