dinsdag, 23. juni 2009 - 20:18

BOB campagne bij TT Assen

Assen

Politie Drenthe gaat tijdens de TT-dagen in Assen uitgebreid aandacht besteden aan de landelijke BOB-campagne. Dit in samenwerking met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Donderdagavond 25 juni - bij goed weer - vaart de BOB-luchtballon over Assen. Gedeputeerde Rob Bats, voorzitter van het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe, vaart mee in de ballon.

De TT is een evenement waar veel motorrijders maar ook automobilisten bij elkaar komen. Over het algemeen wordt veel alcohol genuttigd. De politie gaat tijdens de TT de bezoekers attenderen op het maken van de BOB-afspraak. De boodschap is: 'Feesten tijdens de TT is oké, maar zorg dat u altijd op een veilige en verantwoorde manier thuis komt.'

In de stad worden zoveel mogelijk horecagelegenheden van BOB bierviltjes voorzien. Op de bierviltjes staat een afbeelding van een motorrijder in het BOB-logo In Warenhuis Vanderveen heeft de politie een informatiestand over dit thema. Vrijwilligers van het VVN promotieteam delen pepermuntrolletjes uit met de BOB-boodschap en gaan in gesprek met mensen over het gevaar van alcohol in het verkeer. In de gesprekken zullen ze de bezoekers eraan herinneren dan iemand ‘fris’ moet blijven om de rest veilig thuis te brengen. En als dat niet lukt, een taxi te nemen. Uiteraard zal de politie ook alcoholcontroles uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):