dinsdag, 17. maart 2009 - 9:13

Boeing raakt van de baan in Maastricht

Maastricht

Op Maastricht Aachen Airport is dinsdagochtend een vrachtvliegtuig, een Boeing 747-400 van Cargolux Airlines, van de baan geraakt. Dit maakt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee bekend. Niemand raakte gewond.

Het incident gebeurde tijdens het taxiën van het vliegtuig. Het toestel raakte door nog onbekende oorzaak met het neuswiel naast de baan en reed ongeveer 15 meter het gras in en zakte weg. Het vliegveld is direct gesloten voor al het overige luchtverkeer. Voor het toestel weer op de baan kan worden gezet, zal men het loodzware toestel eerst moeten lossen.

Een verhoor van de bemanningsleden van het toestel en een blaastest maken deel uit van het onderzoek. Daarnaast zullen medewerkers van de unit Luchtvaarttoezicht van de Dienst Luchtvaartpolitie van het KLPD de verkeersleider en mogelijke getuigen horen.

Het technische onderzoek en de vastlegging van de sporen met behulp van beeldmateriaal worden vastgelegd in een proces-verbaal. Dit zal ter beschikking worden gesteld van het Openbaar Ministerie in Haarlem, dat belast is met zaken die het luchtverkeer aangaan.

Update 13.30 uur
De Luchtvaartpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vastgesteld dat er geen strafbare feiten ten grondslag lagen aan het van de baan raken van een Boeing 747 400 op Maastricht Aachen Airport deze morgen. 'Het vermoeden bestaat dat het vliegtuig door een stuurfout buiten de landingsbaan terecht is gekomen. Geen van de drie bemanningsleden had gedronken', aldus het KLPD.


http://www.blikop112.nl>Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):