dinsdag, 13. januari 2009 - 9:50

Boek over moord Sybine Jansons

Maarn

Volgende week maandag, 19 januari presenteert de vader van Sybine Jansons zijn boek dat hij geschreven heeft na aanleiding van de verdwijning en moord op zijn dochter. Dat heeft uitgeverij van Gennep bekendgemaakt.

Het toen 13-jarige meisje uit Maarn verdween op 19 januari 1999. Ze was onderweg van school naar huis. De verdwijning van Sybine Jansons werd door de Politie Regio Utrecht ingeschat als een mogelijk zeer ernstig delict. Daarom startte in de omgeving van Maarn en Doorn (een bosrijk gebied) meteen een grootscheepse zoekactie.

Daarbij werden naast een groot aantal politiemedewerkers, het Korps Mariniers, boswachters, brandweer en veel vrijwilligers uit Maarn en Doorn ingezet. Twee F-16 vliegtuigen van de koninklijke luchtmacht zochten met speciale foto-apparatuur het gebied af.

Op 24 februari 1999 werd het lichaam van Sybine gevonden in een kanaal bij Breukelen.

De vader van Sybine schreef het boek met de titel ’In het bos zijn de wilde dieren’. Op basis van eigen onderzoek, waarbij nieuwe gegevens aan het licht kwamen, rechtbankverslagen en dossiers van politie en justitie maakte Jansons een reconstructie van wat er zich die dag waarschijnlijk heeft afgespeeld.
Provincie:
Tag(s):