vrijdag, 6. februari 2009 - 11:40

Bolletjesslikker had 218 bolletjes in zijn maag

Schiphol

Twee opmerkelijke smokkelaars zijn de afgelopen dagen door de marechaussee en de Douane op Schiphol onderschept op het moment dat zij tezamen voor 4,2 kilo cocaïne probeerde Nederland binnen te smokkelen

Vanuit Suriname werd tijdens de 100% controle door de Douane een persoon aangehouden die ervan werd verdacht dat hij bollen met cocaïne had geslikt. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan het Rechercheteam Drugsbestrijding van de marechaussee waar hij direct een bekentenis aflegde voor het feit dat hij bolletjes met cocaïne had geslikt.
De verrassing was groot dat in de dagen daarna bleek dat het in totaal om 218 bolletjes bleek te gaan. De slikker moet dagen bezig zijn geweest om deze bollen te slikken. De 218 bollen hadden bij elkaar een gewicht van 2,2 kilo.

Het Schipholteam, samenwerkingsverband tussen Douane en marechaussee, bleek enige dagen later de oudste drugssmokkelaar ooit op Schiphol aangehouden te hebben.Tijdens een drugscontrole van dit team bij een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek pakte zij een bejaarde man van 78 jaar op die een koffer bij zich had waarin 2 kilo cocaïne verstopt zat.
Provincie:
Tag(s):