woensdag, 28. januari 2009 - 21:24

Bomdreiger Heerlen voorlopig vrijuit

Maastricht

De 38-jarige man uit Ulft die op 30 december vorig jaar aan de Grasbroekerweg in Heerlen voor beroering zorgde, na dreiging met een explosief, is dinsdag door de politierechter op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht heeft tegen deze uitspraak beroep aangetekend, zo maakte het OM woensdag bekend.

Het Openbaar Ministerie had tegen de man een gevangenisstraf van 6 maanden geëist, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.

Naar het oordeel van het Openbaar Ministerie is in deze zaak voldoende bewijs voor bewezenverklaring van de ernstige bedreiging, die zelfs leidde tot afzetting van de buurt en de inzet van een arrestatieteam van de politie en van het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL). Door de afzetting moesten zo’n 75 personen tijdelijk hun woning verlaten. Er werden geen explosieven aangetroffen, wel werd later in een wasmand in een woning een stalen cilinder aangetroffen dat op een bom leek, en dat volgens enkele getuigen door de man gebruikt zou zijn om de bedreiging dat hij de boel zou opblazen kracht bij te zetten. De man ontkent de bedreiging; het voorwerp, waarvan hij erkent dat hij het bij zich had, zou een andere bestemming hebben gehad.

De zaak zal in hoger beroep behandeld worden voor het gerechtshof te 's-Hertogenbosch.
Provincie:
Tag(s):