zaterdag, 21. maart 2009 - 11:09

Borden voor veilige truckerparkings

Alblasserdam

De schade in de transportsector als gevolg van ladingdiefstal en criminaliteit bedraagt ruim 300 miljoen euro per jaar. De transportsector, politie en andere overheden pakken gezamenlijk de transportcriminaliteit en ladingdiefstal aan. Er is afgesproken om de 20 minst veilige parkeerplaatsen langs snelwegen aan te pakken.
Vandaag heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat het nieuwe bord onthuld dat vrachtwagenchauffeurs verwijst naar de bewaakte Truckparking in Alblasserdam. Nederland loopt hiermee voorop in Europa.

Er is een drietal categorieën bewaakte parkeerplaatsen ontwikkeld zodat vrachtwagenchauffeurs bewust een keuze kunnen maken waar zij pauze nemen en kunnen overnachten en verladers, vervoerders en verzekeraars weten dat hun lading veilig staat. Categorie 1 betreft standaard verzorgingsplaatsen langs snelwegen. Categorie 2 heeft hekken en een slagboom. Categorie 3 zijn de meest beveiligde parkeerplaatsen met bewaking en toegangscontrole. Deze parkeerplaatsen, zoals Truckparking van de Maat Groep in Alblasserdam, voorziet in de behoefte van chauffeurs om te overnachten met speciale en kostbare ladingen in hun vrachtwagen.

Europa werkt aan een internationale standaard om voor (particulier) bewaakte parkeerplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs.
Categorie:
Tag(s):