vrijdag, 20. februari 2009 - 15:45

Borger genomineerd voor groenste dorp van Nederland

Borger

Borger is één van de vijf dorpen met minder dan 15.000 inwoners, die door de stichting Entente Florale Nederland is genomineerd voor de titel van Groenste dorp van Nederland 2009. Naast Borger strijden ook Ameland, Helenaveen, Lottum en Nieuw-Vossemeer om de nationale titel. De rondgangen van de jury door de verschillende gemeenten vinden plaats in de periode van mei tot en met augustus. Op 7 oktober worden tijdens de feestelijke prijsuitreiking in Arnhem de prijswinnaars door de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevrouw Gerda Verburg bekend gemaakt.

De stichting Entente Florale Nederland stelt zich tot doel om met de nationale groencompetitie het grote belang van kwaliteitsgroen onder de aandacht te brengen van overheden, bedrijfsleven en burgers. De achterliggende gedachte is dat groen geen geld kost, maar juist iets oplevert in economische en maatschappelijke zin.

De jury, is samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op het gebied van landschapsarchitectuur, groenvoorziening en natuur en ecologie. De visie op het groen, het beleid en de uitvoering daarvan in de praktijk worden door de jury beoordeeld op basis van een groot aantal criteria. Naast het groen binnen stad of dorp heeft ook natuurbeheer daarin een belangrijke plaats. De winnaar van het Groenste dorp van Nederland 2009 mag in 2010 deelnemen aan de Europese Entente Florale.
Provincie:
Tag(s):