donderdag, 8. oktober 2009 - 21:57

Borger-Odoorn wint 3e prijs groencompetitie Entente Florale

Borger

De gemeente Borger-Odoorn heeft de 3e prijs gewonnen in de nationale groencompetitie Entente Florale 2009. In de categorie dorpen werd de deelname bekroond met het brons én het ‘certificaat bijzondere waardering’ voor de visie op het landschap en de uitwerking hiervan in Borger en Buinen. Wethouder Tammo Meedendorp en beleidsmedewerker groen Petra Hurkmans ontvingen de certificaten gistermiddag uit handen van mw. Anita Wouters, directeur-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Wethouder Tammo Meedendorp reageert enthousiast op de overwinning: ‘’We zijn bijzonder blij met de jurywaardering. In het juryrapport staan lovende woorden die ons bevestigen dat we op de goede weg zijn met het groenbeleid en de uitvoering daarvan.’’ Beleidsmedewerker Petra Hurkmans vult aan: ‘’Natuurlijk vinden we het jammer dat het geen goud is geworden, maar met brons zijn we ook heel blij.’’ Meedendorp: ‘’Als je bedenkt dat we nog maar pas begonnen zijn met de ontwikkeling van groenbeleid, is dit een heel mooi resultaat. Het bevestigt dat onze visie goed is, daar kunnen we de komende jaren mee door.’’

Groenste dorp van Nederland werd Helenaveen (gemeente Deurne), gevolgd door Nes (Ameland) op de 2e plaats. Groenste stad van Nederland werd Vlaardingen. De Stichting Entente Florale beoogt met de competitie echter meer dan een titelstrijd. Het achterliggende doel is het onder de aandacht brengen van het belang van groen in steden en dorpen. Ook stimuleert de stichting innovatieve ontwikkelingen op het gebied van groenbeleid.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het symposium ‘Groene kwaliteit leveren is geen liefdadigheid’ in Burgers Zoo in Arnhem. Diverse sprekers benadrukten dat investeringen in het openbaar groen onder meer bijdragen aan de gezondheid van de bevolking, het toerisme en de lokale economie. Meedendorp: ‘’Het is nogmaals bevestigd dat een groene leefomgeving heel erg belangrijk is voor onze inwoners.’’ Ook was er aandacht voor natuurlijke speelplekken voor kinderen. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen die veel buiten spelen, gezonder, creatiever en slimmer zijn.
Provincie:
Tag(s):