dinsdag, 20. oktober 2009 - 21:28

Borsele toch akkoord met opknappen De Reiger en De Wegwijzer

Basisscholen de Wegwijzer en De Reiger kunnen de gevels van de gebouwen gaan opknappen. Enkele weken geleden wilde het Borselse college de verbouwing uitstellen. De reden hiervoor is de discussie over de bezuinigingen waarmee de gemeente te maken krijgt.

Het college is 20 oktober teruggekomen op het besluit omdat zij inzagen dat het opknappen van de gevels en het vervangen van de kozijnen hard nodig is. Daarnaast kan de gemeente het Masterplan Heinkenszand nu afronden.

In de raadsvergadering van 5 februari 2009 had de gemeenteraad een bedrag beschikbaar gesteld van € 100.000 om de gevels op te knappen. Dit zou gebeuren in het kader van het Masterplan Heinkenszand, omdat de gevels binnen dit plan uit de toon vallen. Met het beschikbaar gestelde geld worden de gevels opgeknapt door middel van keimen. Bij deze werkzaamheden is het zeer waarschijnlijk dat de kozijnen beschadigen. Omdat de kozijnen over enkele jaren toch vervangen moeten worden, worden ze nu vervangen. Daarnaast worden de entrees meer geaccentueerd. Door de werkzaamheden in één keer uit te voeren, wordt er efficiënter gewerkt en daarbij ook geld bespaard.
Provincie:
Tag(s):