zondag, 31. mei 2009 - 12:58

Borsele wint innovatieprijs Energie en Duurzaamheid

Donderdagavond werd bekend dat de gemeente Borsele de Innovatieprijs Energie en Duurzaamheid heeft gewonnen in de categorie ‘Duurzame Gemeenschappen’. De gemeente heeft zich in deze categorie bewezen met haar projecten Energie Sociaal en C-Energie, de getijdencentrale in de Westerschelde.

De jury roemde de gemeente vanwege haar innovatieve karakter op het gebied van duurzaamheid. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bezoek aan de Eurocommissaris in Brussel.

Volgens de jury is de getijdencentrale ‘een uniek demonstratieproject’, maar zij roemt ook de brede samenwerking met de elf partners. Daarnaast had de jury ook grote waardering voor het project Energie Sociaal. Met dit reintegratie-project leidde de gemeente mensen op tot energieconsulent. Zij hielpen huishoudens energie te besparen. De jury is dan ook zeer benieuwd naar toekomstige resultaten van de gemeente.

In totaal dongen twintig projecten uit voornamelijk Noord-Brabant en Zeeland mee naar de prijs. De prijs is een initiatief van CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. Vanwege de vele aanmeldingen, heeft de jury besloten prijzen uit te reiken in drie categorieën, namelijk technologische vernieuwing, duurzame gemeenschappen en de categorie communicatie, demonstratie en promotie.
Provincie:
Tag(s):