woensdag, 18. maart 2009 - 11:47

Bosschenaar filmt beledigende broer

Een 27-jarige man uit 's-Hertogenbosch is dinsdagavond aangehouden op de Klokkenlaan voor belediging van politiemensen. Omdat zijn 26-jarige broer op dat moment met zijn mobiele telefoon de agenten filmde, werd die voor bewijsvoering in beslag genomen.

Deze broer werd uiteindelijk ook aangehouden omdat hij zich met de aanhouding bemoeide en niet voldeed aan bevelen die politiemensen aan hem gaven.

De agenten hadden kort daarvoor een melding gekregen dat een man met een aantal specifieke signalementskenmerken bij een bushalte op het Wielsem een vuurwapen had getoond. Zij zagen vervolgens een auto rijden met daarin twee personen, waarvan één precies aan het opgegeven signalement voldeed.

De agenten controleerden de auto waarin de man zat. Er werd niets aangetroffen. De broer filmde de hele zoekactie met zijn mobieltje. Toen de politie hun weg wilde vervolgen vond de man het nog nodig, terwijl zijn broer nog aan het filmen was, de dienders uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden. De man verzette zich echter hevig tegen deze aanhouding.

Hij kon uiteindelijk met moeite onder controle worden gebracht, waarna hij naar het bureau werd vervoerd. Beide broers zijn later op de avond gehoord en weggestuurd.
Provincie:
Tag(s):