woensdag, 21. januari 2009 - 19:44

Bosschenaren doen mee aan de Mongolrally 2009

Den Bosch

Marcel Ruijken en Arno van Meer uit Den Bosch rijden dit jaar mee met de Mongolrally. Deze adventure rally start in Londen op 18 juli aanstaande en eindigt (voor ongeveer de helft van de 250 teams) in Ulaan Bataar in Mongolië.

De organisatie is in handen van The League of Adventurists uit Bristol, UK. Er is te weinig avontuur heden ten dage en daarom is er de Mongolrally. Ouderwets pionieren over een afstand van 15.000 km. Om het allemaal echt spannend te maken mogen de auto’s maximaal 1000cc aan boord hebben (Fiat panda klasse) en is GPS navigatie uit den boze! Het kompas en een paar oude landkaarten zijn je beste vrienden op deze doldwaze rit. De beide Bosschenaren verwachten er vier weken over te doen.

Na de beklimming van de Kilimanjaro in 2007 – waarbij er 50.000 euro werd opgehaald voor het goede doel – vond Marcel Ruijken het dit jaar weer tijd voor een nieuwe onderneming waarbij avontuur en het goede doel hand in hand gaan. Het is de verwachting dat de Mongolrally veel meer geld voor het goede doel opbrengt, zeker 500.000 euro.

Marcel Ruijken en Arno van Meer - alias Rocco&Buur – hebben voor zichzelf de lat op 5000 euro gelegd. Het Nederlandse goede doel is (net als in 2007) Warchild geworden.

Rocco&Buur zijn nog op zoek naar een hoofdsponsor voor de 1000cc auto van maximaal 10 jaar oud (regelgeving van de Mongoolse overheid.)
Provincie:
Tag(s):