woensdag, 11. maart 2009 - 20:49

Botox heeft negatieve invloed op emoties

Groningen

Eén van de best herkenbare emoties op het gezicht is walging. Maar wat nou als deze emotie niet wordt geuit? Als iemand het gezicht - al dan niet bewust - strak in de plooi houdt en doet alsof er niets aan de hand is? Die mensen ervaren meer negatieve emoties, ontdekte Judith Grob. ‘Een botoxbehandeling heeft dus ook invloed op je emotionele beleving. Niet alleen op je rimpeltjes.’

Vooral het onderdrukken van walging heeft negatieve gevolgen, ontdekte Grob. Ook bij mensen die zich niet bewust zijn dat ze deze emotie niet meer kunnen uiten. ‘Bijvoorbeeld doordat ze hun gezichtsspieren hebben laten lamleggen met een botoxbehandeling.’ Mensen die hun walging uiten voelen kortstondig meer walging en denken sterk aan onderwerpen die gerelateerd zijn aan deze walging.

Mensen die de wereld door een negatieve bril aanschouwen, ervaren meer negatieve emoties. ‘Als ze deze vervolgens ook weer onderdrukken belanden ze al snel in een negatieve spiraal. Zeker iets om over na te denken in een maatschappij waarin mensen steeds vaker in naam van schoonheid hun gezichtsspieren lamleggen met botoxbehandelingen’, meent Grob.
Categorie:
Tag(s):