vrijdag, 8. mei 2009 - 17:58

Bouw Nederlands Plopsa-park start maandag

Coevorden

Maandag starten de werken voor de bouw van een gloednieuw overdekt Plopsa-park in het Noord-Nederlandse Coevorden in de provincie Drenthe. Woensdag werd daarover een akkoord bereikt met de drie hoofdaannemers en werden de contracten ondertekend, na Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo; is dit het eerste buitenlandse project van de Plopsa-groep – de themaparkendivisie van Studio 100.

“Wij zijn blij dat we na twee jaar voorbereiding eindelijk ons eigen park in Nederland kunnen realiseren zodat we ook daar de allerkleinsten kunnen verwennen met de avonturen van onze Studio 100-figuren,� legt algemeen directeur van de Plopsa-groep Steve Van den Kerkhof uit. Voor dit project – dat geraamd wordt op 15 miljoen euro – wordt uitsluitend gewerkt met Noord-Nederlandse aannemers * die, als alles volgens planning verloopt, in het voorjaar 2010 met de werken zouden klaar zijn.

Net zoals Plopsa Indoor Hasselt betreft het hier een overdekt themapark opgebouwd rond de alom gekende Studio 100-figuren als Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba, Piet Piraat en K3. Ook enkele nieuwe figuren zullen een eigen stek krijgen in het indoorpark. Rond ieder figuur worden een aantal attracties gebouwd. Een 15-tal in totaal. Met Plopsa Indoor Coevorden wil de Plopsa-groep de kleinere kinderen tot ongeveer 6 jaar aanspreken.

Het outdoorpark Plopsaland De Panne aan de Belgische kust, dat zich tot jonge en oudere kinderen richt, blijft het hoofdpark van de hele Plopsa-groep en biedt attracties voor klein en groot. Zo werd dit jaar de snelste coaster van de Benelux (90 km/u in 2 sec) geopend in Plopsaland De Panne!

Het indoorpark wordt naast het vakantieverblijf Center Parcs gebouwd. De gemeente Coevorden versterkt daarmee zijn toeristisch aanbod. Steve Van den Kerkhof: “In het bijzonder willen we de Provincie Drenthe, de gemeente Coevorden en Center Parcs danken voor de ongelooflijke inzet tot op heden voor dit project.�
Provincie:
Tag(s):