woensdag, 22. april 2009 - 17:10

Bouwvakkers gewond na hijsongeval

IJmuiden

Woensdagochtend zijn omstreeks 10.35 uur twee bouwvakkers gewond geraakt op een bouwplaats aan de Vissershavenstraat. Na een melding dat wee mannen van het dak waren gevallen zijn politieagenten en medewerkers van de GG&GD direct te hulp gesneld.

Zij werden geassisteerd door personeel van de traumahelikopter. De twee mannen lagen gewond op de bouwplaats. Na behandeling daar zijn zij met onbekende verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen.

Op de bouwplaats was een kraanmachinist bezig met het plaatsen van een bordes. De twee slachtoffers stonden met hem in verbinding via een portofoon en moesten de kettingen van het bordes losmaken na het plaatsen. Dat gebeurde buiten direct zicht van de kraanmachinist.

Nadat hij de melding kreeg dat de kettingen los waren hees hij deze op doch door geschreeuw van andere werklieden werd hij er opmerkzaam op gemaakt dat de twee mannen aan de kettingen hingen.

Zij vielen daar vervolgens vanaf en kwamen enkele meters lager op de grond terecht. Onduidelijk is wat er precies is gebeurd. Er is melding van het ongeval gemaakt aan de Arbeidsinspectie. De slachtoffers zijn een 35-jarige Duitser en een 25-jarige IJmuidenaar.
Provincie:
Tag(s):