woensdag, 11. februari 2009 - 8:51

Bovenregionale Recherche houdt bende ramkrakers aan

De Bovenregionale Recherche heeft na intensief onderzoek vier mannen aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere ramkraken.

Tijdens een ramkraak in Wolvega op maandag 9 februari jl. hield een arrestatie-eenheid van Politie Kennemerland de vier verdachten op heterdaad aan, toen zij 's ochtends vroeg een ramkraak pleegden bij een drogisterij aan de Van Harenstraat. De vier mannen, allen Roemenen in de leeftijd van 23 t/m 33 jaar, worden ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere ramkraken in Nederland.

De Bovenregionale Recherche had de verdachten al langer in het vizier en kon ze maandagochtend op heterdaad betrappen en aanhouden. De mannen pleegden de ramkraken met gestolen auto's, waarmee zij met grof geweld door puien heenreden van met name dure parfumerieën en kledingzaken.

In het kader van dit onderzoek heeft de Bovenregionale Recherche op enkele adressen in Amsterdam huiszoekingen verricht en hierbij nog twee verdachten aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de gepleegde ramkraken. Tijdens deze huiszoekingen werden goederen aangetroffen die vermoedelijk bij eerdere ramkraken zijn buitgemaakt. De Bovenregionale Recherche hoopt met de aanhoudingen van deze verdachten flink wat onrust weg te nemen bij de ondernemers die de dupe zijn geworden van deze grove ramkraken.
Provincie:
Tag(s):