zaterdag, 11. juli 2009 - 11:56

Boze bestuurder achtervolgt jongeren

Goes

Rond 21.10 uur vrijdagavond is een 38-jarige Middelburger aangehouden vanwege het in gevaar brengen van diverse verkeersdeelnemers. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Een 18-jarige jongen uit de gemeente Veere reed met twee vrienden over de A58 in de richting van Goes. De jongen dacht dat hij, ter hoogte van Arnemuiden, een bekende over dezelfde weg zag rijden.

Hij vond het grappig om een foto van de bekende te maken en vroeg zijn chauffeur naast de andere auto te gaan rijden. Hij hield zijn mobieltje in de aanslag en wilde de foto maken. Hij zag toen dat de man achter het stuur van de andere auto niet de bekende was en, volgens eigen zeggen, stopte hij toen met het maken van de foto.

De man uit de andere auto vond het gegeven echter helemaal niet grappig en maakte met handgebaren duidelijk dat de drie jongens in hun auto moesten stoppen. De jongens vonden dit geen goed plan en bleven doorrijden.

Hierop trachtte de man de jongens tot stoppen te dwingen op de snelweg. Hierbij werden gevaarlijke situaties voor henzelf en voor anderen niet geschuwd. De auto van de jongens werd op de vluchtstrook gedwongen en is door de berm gereden door toedoen van de man.

Er werd hard geremd en weer vol gas gegeven. De snelheden die bij deze vreemde 'achtervolging' op de A58 werden bereikt liepen uiteen van 30 kilometer per uur tot 170 kilometer per uur. De jongens waren erg geschrokken van de man en hebben onderweg naar de politie gebeld.

Zij spraken af naar het politiebureau in Goes te rijden en namen hiertoe de afslag naar Kapelle. De man bleef hen volgen en haalde onderweg nog steeds de raarste capriolen uit. Meerdere automobilisten moesten uitwijken om aanrijdingen te voorkomen.

Bij de verkeerslichten onder aan de afslag zette de man zijn auto schuin voor de auto van de jongens en hij sloeg op de autoruiten en de auto. Ook bespuugde hij door het openstaande raam de 18-jarige 'fotograaf'.

Via een omweg zijn de jongens uiteindelijk op het politiebureau in Goes terechtgekomen. Daar werden zij opgewacht door twee agenten. De agressieve man kwam ook het terrein opgereden en, onder de ogen van de agenten, rende hij heel hard naar de auto van de jongens toe en begon nogmaals op de auto te slaan.

Toen de man aangehouden werd pleegde hij verzet. Hij heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. De 18-jarige jongen uit Veere heeft aangifte gedaan tegen de man. Het rijbewijs van de 38-jarige Middelburger is ingenomen door de agenten, omdat hij zich zo gevaarlijk heeft gedragen op de weg. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is omstreeks 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):