vrijdag, 6. februari 2009 - 14:05

Braafheid en Van der Wiel debuteren in Oranje-selectie

(Elfvoetbal) Bondscoach Bert van Marwijk heeft Edson Braafheid (25) opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Voor de linksback van FC Twente is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van de definitieve Oranje-groep.

Nederland oefent volgende week woensdag in Tunis tegen Tunesië. Wegens een aantal blessures heeft Van Marwijk ook Gregory van der Wiel van Ajax opgeroepen. De rechtsback is er eveneens voor de eerste keer bij.

Braafheid droeg voor zijn komst naar FC Twente in 2007 het shirt van FC Utrecht. Ook speelde hij voor Jong Oranje, waarmee hij in 2006 Europees kampioen werd, en Oranje B.

Verder keren Arjen Robben, doelman Maarten Stekelenburg en Stijn Schaars na langere afwezigheid terug in Oranje.

Volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Twente), John Heitinga (Atlético Madrid), André Ooijer (Blackburn Rovers), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV) en Gregory van der Wiel (Ajax).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Real Madrid) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Real Madrid), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal) en Arjen Robben (Real Madrid).
Categorie:
Tag(s):