vrijdag, 22. mei 2009 - 8:41

Brand door frituurpan na in slaap vallen bewoner

Diemen

Nadat een man in de nacht van donderdag op vrijdag was thuisgekomen zette hij de frituurpan aan en viel hij in slaap. Rond 03.00 uur brak vervolgens brand uit in de woning aan de Hermelijnvlinder in Diemen. Dit heeft de brandweer bekendgemaakt.

De frituurpan was in brand gevlogen waarop de man wakker werd. In het huis was geen rookmelder aanwezig. Ondanks dat de man een deken over de frituurpan gooide, ging de brand niet uit. Ook ontstond er hevige rookontwikkeling.

De brandweer werd gewaarschuwd en deze had de brand snel onder controle. De bewoner is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar het ziekenhuis.

Belang rookmelder
De brandweer benadrukt nog maar eens dat rookmelders levens kunnen redden. De meeste slachtoffers vallen bij een woningbrand. Bij een brand hebben de inwoners slechts een paar minuten om de woning te ontvluchten.

Daarom raadt de brandweer alle inwoners aan om rookmelders op een strategische plek in de woning te monteren. Rookmelders alarmeren inwoners bij een beginnende brand zodat zij nog tijdig de woning kunnen ontvluchten.
Provincie:
Tag(s):