donderdag, 16. april 2009 - 20:02

Brand in binnenstad van Zwolle

Zwolle

In Zwolle heeft donderdagmiddag brand gewoed in een woning in de binnenstad. Daarbij is niemand gewond geraakt. Wel zijn enkele omliggende panden ontruimd, zo meldt de politie.

De brand ontstond rond 15.45 uur in een woning achter de winkels in de Diezerstraat. Omdat de woning tussen de winkelpanden aan de Diezerstraat en de panden aan het Gasthuisplein in staat, was de woning voor de brandweer moeilijker te bereiken. Vanaf de Diezerstraat en het Gasthuisplein heeft de brandweer de brand geblust. Rond 16.30 uur werd het sein brandmeester gegeven.

De omliggende (winkel)panden werden ontruimd en een deel van de Diezerstraat en het Gasthuisplein werd afgesloten door de politie. Uit één van de omliggende woningen werd een vrouw met twee huisdieren geëvacueerd.

Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. De brand heeft schade veroorzaakt in de woning waar de brand ontstond. Daarnaast heeft een sportwinkel water- en rookschade opgelopen en twee andere winkels rookschade. Deze winkels bleven donderdagavond gesloten voor publiek.
Provincie:
Tag(s):