dinsdag, 26. mei 2009 - 7:26

Brand in boerderij

Nieuwegein

In de vroege morgen van 26 mei is brand uitgebroken in een boerderij met een rieten kap aan de Nedereindseweg in Nieuwegein. De brand woedde in het achterste deel van de boerderij. Het deel dat wordt bewoond, bleef gespaard.

De brandweer kreeg ongeveer om 04.30 uur een melding over de brand en had de brand om ongeveer 06.30 uur onder controle. Om 07.00 uur kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

De brandweer heeft de brand bestreden met drie blusvoertuigen en een ladderwagen. Laatstgenoemd voertuig is ingezet om een deel van de rieten kap te verwijderen. Bij het verwijderen van de kap werd assistentie verleend door de rietdekkerspecialisten van het brandweerkorps uit Cothen.

De oorzaak van de brand is nog niet met zekerheid bekend. Naar verwachting houdt deze verband met het zware onweer dat vannacht over Nieuwegein trok.

In de hele regio Utrecht is de brandweer dinsdagmorgen druk met diverse meldingen na het noodweer. De meldingen waren vooral stormschade en wateroverlast. Zo werd rond 07.00 uur de A1 tussen Eembrugge en Bunschoten afgesloten omdat er bomen omgewaaid waren en op de weg lagen.
Provincie:
Tag(s):