woensdag, 8. april 2009 - 16:14

Brand in Hilversumse villa

Hilversum

Dinsdagmiddag kwam er een melding binnen dat er brand was uitgebroken in een villa aan de Koninginneweg waarin dertien appartementen gevestigd zijn. Omdat er mogelijk nog mensen in het pand aanwezig waren en omdat gevreesd werd dat de brand zou overslaan naar naastgelegen panden, is direct groot materieel ingezet.

Politie en brandweer hebben het pand doorzocht en wisten een aantal huisdieren in veiligheid te brengen. Er bevonden zich geen mensen meer in het pand. De paar bewoners die in het pand aanwezig waren, konden bijtijds het pand verlaten na te zijn gewaarschuwd door omstanders. Ze werden door de gemeente opgevangen in het naastgelegen pand, waarin Radio 538 gevestigd is.

De brand bevond zich op de bovenste verdieping. Om 18.30 uur werd door de brandweer het sein brandmeester gegeven.

Een appartement is volledig uitgebrand en de overige drie appartementen op de bovenste verdieping hebben grote schade opgelopen. De meeste bewoners konden de nacht in hun eigen huis doorbrengen, behalve de bewoners van de vier appartementen op de bovenste verdieping. Zij hebben de nacht bij familie en vrienden doorgebracht.

Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. De politie gaat niet uit van brandstichting.
Provincie:
Tag(s):