zaterdag, 3. januari 2009 - 16:45

Brand in illegaal amfetamine-laboratorium

Almere

De brandweer heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Habanerastraat in Almere een man aangehouden, die bezig was met het vervaardigen van amfetamine.

De brandweer kreeg een melding dat er uit een woonhuis rook kwam. Toen zij ter plaatse kwamen, troffen zij in het huis een hennepkwekerij aan (200 planten) en chemicaliën.

Voor de woning troffen zij een 55-jarige man, zonder vaste woonplaats aan. Hij werd aangehouden op verdenking van het vervaardigen van amfetamine en naar het politiebureau overgebracht. Daar aangekomen werd de man onwel (onder andere klachten over duizeligheid), waarop hij naar een ziekenhuis is vervoerd, waar hij op dit moment onderzocht wordt.

Doordat de brand in een woning was waar zich ook chemicaliën bevonden, werd de brand opgeschaald naar de hoogste prioriteit. Maar na onderzoek bleek het mee te vallen: er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en de omgeving hoefde niet ontruimd te worden.

Wel zag de politie, juist bij hun aankomst in de Habanerastraat, een auto wegrijden. De politie vermoedde dat de inzittenden van de auto betrokken konden zijn bij de brand en volgde daarom op afstand de auto.
De auto werd in Naarden tot stilstand gebracht. De inzittenden, een 41-jarige man uit Uden en een 45-jarige man uit Almere zijn aangehouden.
Provincie:
Tag(s):