donderdag, 22. januari 2009 - 9:13

Brand in leegstaand pand Hoogezand

Hoogezand

Door snel ingrijpen heeft het brandweerkorps van Hoogezand woensdagavond kunnen voorkomen dat een leegstaand pand aan de Hoofdstraat in Hoogezand door brand verloren zou gaan. Dit maakte de hulpveleningsdienst Groningen bekend.

Rond 20.00 uur werd melding gemaakt van rookontwikkeling uit het dak van de woning boven een voormalige fotozaak aan de Hoofdstraat. Enkele minuten na de melding was het Hoogezandster brandweerkorps ter plaatse met een tankautospuit en de hoogwerker.

Op de zolderverdieping van het pand was brand ontstaan en de vlammen dreigden door het dak te komen. De rookontwikkeling was fors. Daarom werd meteen opgeschaald naar middelbrand en kwam een tweede blusvoertuig ter plaatse. Door een snelle binnenaanval met hogedruk kon het vuur worden gecontroleerd.

Even na 21.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De afblussing en nacontrole heeft vervolgens nog enige tijd in beslag genomen. De brandschade aan de zolderverdieping is groot. Ook liep het pand flinke rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand was woensdagavond nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):