dinsdag, 28. april 2009 - 11:12

Brand in winkel binnenstad Groningen

Groningen

Maandagavond 27 april kwam om 21.40 uur bij de Gemeenschappelijk Meldkamer Groningen een melding binnen van een brand in de Poelestraat in de stad Groningen.

Vanwege het feit dat het ging om een melding in de binnenstad is de brandweer uitgerukt met twee tankautospuiten en een ladderwagen.

Eenmaal ter plaatse bleek er brand te zijn uitgebroken in het plafond tussen de begane grond en eerste etage van een tattooshop en de bovengelegen woningen. De brand was korte tijd uitslaand en was lastig te bestrijden vanwege de plek aan de achterzijde van het pand.

Door een deel van het plafond te slopen kon de brandweer het vuur toch redelijk snel onder controle krijgen; om ongeveer 22.20 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De brandweer is daarna nog enige tijd bezig geweest met nablussen.

De eigenaar en twee bewoners van de bovengelegen woningen konden het pand tijdig verlaten en er hebben zich dus geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Door overlast van stank hebben zij voor de nacht wel een ander onderkomen moeten zoeken. De schade aan het pand bleef beperkt.

De technische recherche van de Regiopolitie Groningen zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):