zondag, 1. maart 2009 - 23:18

Brand in Winschoten verwoest twee woningen

Winschoten

Een grote, hardnekkige brand in het centrum van Winschoten (Boschsingel) heeft op zondag 1 maart twee woningen volledig in de as gelegd. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Dit maakte de Hulpverleningsdienst Groningen bekend.

De brand werd rond 15.00 uur gemeld door de bewoner van het tweede pand in een rijtje van vier en sloeg snel over naar de naastgelegen woning op de hoek. Omdat de brand tussen meerdere plafonds zat en de dakbedekking uit bitumen bestond, was het vuur moeilijk te bestrijden. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling.

Toen duidelijk werd dat de eerste twee panden niet meer te behouden waren, zette de brandweer in op het derde pand in het rijtje van vier. Deze woning kon behouden blijven, de vele rook- en waterschade ten spijt.

Om 22.26 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De bewoners van de betreffende panden zijn opgevangen door familieleden en vrienden. De brand is bestreden door de korpsen van Winschoten en Oude Pekela. Veendam en Groningen leverden ondersteunend materiaal. De Technische Recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):