zaterdag, 17. januari 2009 - 22:04

Brand in woning door met vuur spelende kinderen

Den Haag

Zaterdag is om ongeveer 11.15 uur brand uitgebroken in een benedenwoning aan de Stuwstraat in Den Haag. De brand werd veroorzaakt door kinderen die in een slaapkamer met lucifers aan het spelen waren. De slaapkamer brandde grotendeels uit, in de rest van de woning ontstond rook- en roetschade. Bij de brand vielen geen gewonden.

Bij aankomst van de brandweer stonden de bewoners van de benedenwoning al buiten en was de politie uit voorzorg een aantal omliggende woningen aan het ontruimen. Bij twee woningen werd niet op aanbellen gereageerd. Om te kunnen controleren of er inderdaad niemand thuis was, heeft de brandweer de deuren van die woningen geforceerd.

In totaal werden vijf omliggende woningen wegens de rookontwikkeling ontruimd. De bewoners daarvan en zeven dwergpapegaaien werden opgevangen bij buren en in een gebouw van de kinderboerderij tegenover het brandadres.

De ambulancedienst heeft ter plaatse vijf personen gecontroleerd op rookvergiftiging, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden gebracht. Nadat de brand was geblust werden de omliggende woningen geventileerd en gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. Vervolgens werden de woningen vrijgegeven en konden de bewoners terugkeren.
Provincie:
Tag(s):