dinsdag, 12. mei 2009 - 15:52

Brand legt banketfabriek in as

Ooltgensplaat

Een grote brand heeft dinsdag een banketfabriek aan de Dorpsweg in Ooltgensplaat in de as gelegd. De brand brak uit rond kwart over tien die ochtend en breidde zich zeer snel uit.

Op het moment van het uitbreken van de brand waren er ongeveer 15 mensen in de fabriek aan het werk. Zij ontdekten de brand zelf en zijn na een korte bluspoging toch snel naar buiten gegaan. Er was nog enige tijd sprake van een vermiste persoon, maar die bleek uiteindelijk toch met de rest van het personeel het pand te hebben verlaten.

De bestrijding van de brand richtte zich onder andere op drie nabij gelegen woningen. Door deze nat te houden konden deze worden gespaard. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die tot in de wijde omgeving te zien was. Ook is er bij de brand asbest vrijgekomen. Daarom is de bewoners in de directe omgeving geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Rond het pand is een afzetting geformeerd totdat duidelijk is welk gebied door een gespecialiseerd bedrijf moet worden schoongemaakt. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):