donderdag, 22. januari 2009 - 22:30

Brand legt voormalige boerderij Ede Staal in de as

Een uitslaande brand heeft donderdagavond een boerderij aan de Rechter Walsterweg in de as gelegd. Omstreeks 19.10 uur was de eigenaar op zijn erf en zag ineens enkele vonken voorbijkomen. Deze bleken uit de schoorsteen van de boerderij te komen. Dit maakte een woordvoerder van de regionale brandweer Groningen bekend.

Toen de eigenaar op de bovenste verdieping ging kijken, ontdekte hij dat er brand was. Met enkele emmers water probeerde de eigenaar de brand te blussen en moest dit na enkele ogenblikken opgeven en de brandweer alarmeren.

Mede door de harde wind greep de brand razendsnel om zich heen en sloegen bij aankomst van de brandweer de vlammen al uit het dak. De eigenaar en zijn vrouw konden zichzelf en enkele dieren in veiligheid brengen.

De boerderij en de schuur, waar enkele auto's en een caravan in stonden, zijn door de brand verloren gegaan. Omdat er in de nabijheid van de brand niet voldoende water aanwezig was, werd een watertransport aangelegd vanaf de Hamrikkerweg. Het restte de brandweer niets anders dan de overgebleven delen van de boerderij te blussen.

De boerderij is eigendom geweest van de in 1986 overleden Groninger zanger en tekstschrijver Ede Staal.

Meer foto's en een uitgebreider verhaal op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):