donderdag, 12. maart 2009 - 8:53

Brand verwoest leegstaande boerderij

Oirschot

Een felle uitslaande brand heeft dinsdagnacht een leegstaande woning en de daarbij behorende bedrijfsruimte in Oirschot grotendeels verwoest. De eerste melding van de brand kwam rond 00.20 uur binnen bij de regionale meldkamer van de brandweer als rookontwikkeling.

Brandweerlieden die enkele minuten later bij het opgegeven adres arriveerden troffen een fel uitslaande brand aan waarop werd opgeschaald naar middelbrand. Daarna werd al snel verder opgeschaald tot en met code zeer grote brand. Brandweereenheden uit De Beerzen en Best schoten de Oirschotse collega's te hulp met blusvoertuigen en een hoogwerker.

Omdat het pand ten tijde van het uitbreken van de brand leeg stond gaat de eigenaar uit van brandstichting. De brandweer kon dit vermoeden echter nog niet verder bevestigen omdat daarvoor verder onderzoek nodig is. Een meetploeg van de brandweer heeft in de omgeving metingen verricht om na te gaan of bij de brand gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Dit is waarschijnlijk niet het geval.
Provincie:
Tag(s):