zaterdag, 2. mei 2009 - 16:23

Brand villa mogelijk veroorzaakt door 'Thaise ballon'

Loosdrecht

Nadat een enorme brand vrijdagavond een kapitale villa in Loosdrecht verwoestte heeft de stichting SLOEP voor vandaag alle festiviteiten afgelast. De brand zou mogelijk veroorzaakt zijn door een 'Thaise ballon' die vanaf het naastgelegen feestterrein is opgelaten.

Vrijdagavond brak rond 23.00 uur een grote brand uit in de rieten kap van de villa op een landgoed aan de Nieuw Loosdrechtsedijk. Twee bewoners konden zelf het brandende huis verlaten. De brandweer wist twee honden uit een naastgelegen koetshuis te redden. Het huis brandde volledig af.

Deze week worden er aan de Nieuw Loosdrechtsedijk festiviteiten georganiseerd. Vrijdagavond zijn daar Thaise ballonnen, op lampions lijkende rijstpapieren objecten met een brandende lont erin, opgelaten. Mogelijk is een van deze ballonnen op het dak van de villa terrecht gekomen en heeft daar de verwoestende brand veroorzaakt.

Op de website van de stichting staat:
"De Stichting SLOEP heeft het besloten, dat alle activiteiten voor 2 mei niet door gaan. De reden van afgelasting is mede gelegen in het feit dat er sprake zou kunnen zijn van een vorm van betrokkenheid bij het brandincident van gisterenavond. In overleg met de politie is besloten inhoudelijk niet uitvoerig te communiceren. Door de politie wordt een perscommuniqué voorbereid. "
Provincie:
Tag(s):