vrijdag, 10. juli 2009 - 21:41

Brandstichting woonboerderijen in "Opsporing Verzocht"

Emmen

In het tv programma ‘Opsporing Verzocht’ van dinsdagavond zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de brandstichting in twee kapitale woonboerderijen in Emmen.

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni woedt er op twee locaties in Emmen brand. In beide gevallen gaat het om rietgedekte woonboerderijen. De branden zijn aangestoken en de politie gaat ervan uit dat er een verband tussen de twee branden bestaat. De afstand tussen de boerderijen is ongeveer drie kilometer en goed te overbruggen in een half uur.

Om 01.00 uur krijgt de politie een melding dat er een boerderij in de Rietlandenstraat in brand staat. Bij aankomst blijkt dat zowel de boerderij als een aanliggende woning helemaal in vlammen opgaan. Om 01.30 uur komt de tweede melding; nu staat in de Noordbargerstraat een woonboerderij in brand. Van dit pand is een deel van het aangebouwde gastenverblijf afgebrand.

De politie heeft bij de brand in de Rietlandenstraat foto’s gemaakt van getuigen, maar moet nog met 7 van hen spreken.

De uitzending begint dinsdagavond op Nederland 1 omstreeks 21:25 uur en wordt woensdagochtend herhaald op Nederland 2, omstreeks 10.05 uur.
Provincie:
Tag(s):