maandag, 23. maart 2009 - 12:27

Brandweer deelt gele kaarten uit

Vanaf vandaag deelt Brandweer Flevoland gele kaarten uit aan automobilisten die hun auto fout parkeren of boven een brandkraan neerzetten.

Met deze actie wil de brandweer automobilisten confronteren met de mogelijke gevolgen van hun (parkeer)gedrag. De gele kaarten zullen vooralsnog alleen in Lelystad worden uitgedeeld. Mogelijk volgen andere gemeenten op termijn.

Bij brand telt elke seconde. Een klein brandje kan zich in enkele minuten ontwikkelen tot een grote uitslaande brand die een enorme ravage aanricht.

Om die reden is het belangrijk dat de brandweer snel ter plaatse is en direct gebruik kan maken van de brandkraan. Een snelle inzet van de brandweer kan het aantal slachtoffers en schade beperken.

Fout of slordig geparkeerde auto's vormen soms een ernstige belemmering voor de brandweer. De brandweer beseft dat maar weinig automobilisten zich bewust zijn van de gevolgen die slordig parkeren kunnen hebben.

Om automobilisten daarvan bewust te maken deelt de brandweer gele kaarten uit. De gele kaart heeft geen consequenties, maar is erop gericht begrip te kweken voor het werk van de brandweer.

Het uiteindelijke doel is dat gewaarschuwde automobilisten in de toekomst correct parkeren en daarmee een goede en snelle hulpverlening mogelijk maken.
Provincie:
Tag(s):