donderdag, 12. maart 2009 - 13:17

Brandweer knipt auto van vrouw open na opvangen gewonde man

Enschede

Nadat een vrouw, een toevallige passante, een slachtoffer van een eenzijdige aanrijding, even in haar auto liet plaatsnemen, moest de brandweer vanwege de verslechterde toestand van deze man, de rechterzijkant van haar auto openknippen.

Een 22-jarige automobilist uit Enschede raakte woensdagmiddag 11 maart om ongeveer 17.25 uur vermoedelijk de controle kwijt over het stuur van zijn auto en kwam op de kop terecht in een sloot langs de Aamsveenweg in Enschede.

Hij kon zelf uit de auto komen en een 29-jarige automobiliste, ook uit Enschede, die langs kwam en stopte liet hem in afwachting van de ambulance even op de bijrijderplaats van haar auto plaatsnemen.

Toen de ambulance ter plaatse kwam bleek het slachtoffer zoveel last van zijn nek te hebben dat het ambulancepersoneel het niet vertrouwde en de brandweer vroeg om hem uit de auto van de passante te halen. Dit kon, om geen risico voor verder letsel te krijgen, alleen maar door de rechterzijkant van de auto van de 29-jarige open te knippen en het slachtoffer er zo uit te halen.

Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept.
Provincie:
Tag(s):