donderdag, 4. juni 2009 - 21:24

Brandweer Lelystad genomineerd voor “Gouden Rookmelder 2008�

Lelystad

De brandweer in Lelystad zet al enige jaren sterk in op preventie. De Nationale Brandpreventieweek wordt jaarlijks aangegrepen om inwoners van Lelystad onder meer te wijzen op het belang van een werkende rookmelder in de woning. Voor de aanpak van de campagne in 2008, is
het korps onlangs genomineerd voor de Gouden Rookmelder. Dit is een landelijke prijs voor het korps dat in het kader van de Nationale Brandpreventieweek de meest originele, opvallende en meest
effectieve actie voor de promotie van rookmelders heeft bedacht.

Op 8 juni a.s. hoopt het korps de Gouden Rookmelder in de wacht te slepen. Lelystad maakte zich het afgelopen jaar sterk voor “mensen met een smalle beurs�. Daarvoor werd intensief samengewerkt met de gemeente Lelystad en de verschillende woningbouwverenigingen.
Onder andere de aandacht voor deze kwetsbare doelgroep leverde de nominatie op. In totaal werden 1500 gratis rookmelders opgehangen bij bewoners die moesten rondkomen van maximaal 120% van het bijstandsniveau.

De campagne werd ondersteund door onder andere de inzet van buurtvoorlichters, door het verzorgen van gastlessen op basisscholen en door het verspreiden van een Goed-Beter-Fout-lijst.

De twee andere genomineerden zijn de korpsen Roosendaal- Bergen op Zoom en Oss. De Gouden Rookmelder wordt op 8 juni a.s. uitgereikt tijdens de kick-off van de Nationale Brandpreventieweek. Brandweer Lelystad organiseert op zaterdag 6 juni a.s. van 10.00 – 16.00 uur een opendag. De gehele dag worden, tegen een gering bedrag, rookmelders verkocht die maar liefst tien jaar meegaan.
Provincie:
Tag(s):