dinsdag, 13. oktober 2009 - 0:59

Brandweer oefent ontruiming De Admirant

Eindhoven

In het kader van de nationale brandpreventieweken heeft de Eindhovense brandweer een ontruimingsoefening gehouden in de Admirant. Door een automatische brandmelding werden de bewoners naar buiten geevacueerd. De oorzaak was een geensceneerde brand in appartement 31.263 op de 26ste verdieping.

De brandweer kon iets over half negen het sein brandmeester geven. Doel van de oefening was om te kijken of zowel de hulpverleners als de bewoners zich aan de juiste procedures houden, als er daadwerkelijk iets aan de hand is.

Nadat iedereen het gebouw zo snel mogelijk had verlaten werd op het tegenovergelegen Clausplein een registratie bijgehouden om te zien of daadwerkelijk iedereen het pand had verlaten. Dat is nodig om te zien of de brandweer opnieuw naar binnen moet om achterblijvers te redden.

Burgemeester Rob van Gijzel kwam zich persoonlijk op de hoogte stellen van de oefening. Zowel de burgemeester, de Vereniging van Eigenaren als de brandweer toonden zich content met het verloop van de oefening.
Provincie:
Tag(s):