zaterdag, 28. februari 2009 - 23:28

Brandweer redt vier personen en kat van CO-vergiftiging

Amsterdam

Brandweer Amsterdam-Amstelland werd rond 21.30 uur vanavond gealarmeerd door de bewoners van een tweede etage in de Eerste Jan Steenstraat (de Pijp), waar een koolmonoxide(CO)melder was afgegaan.

Metingen op deze etage wezen inderdaad een verhoogde concentratie koolmonoxide uit. De brandweer onderzocht vervolgens het hele pand.

Ook op de 1ste etage sloeg de meter uit. Maar de bron van het giftige gas kwam van de begane grond waar de brandweer een zeer hoge, levensgevaarlijke waarde mat. Er was geen afvoer op de geiser en de afvoer van de kachel was niet in orde. De bewoonster, een zwangere vrouw, moest naar het ziekenhuis, evenals de bewoner van de eerste etage; hij nam zijn kat mee.

Ook de twee bewoners van de tweede etage werden naar het ziekenhuis gebracht. De vijf mensen die zich op de derde etage bevonden, werden behandeld door ambulancemedewerkers ter plaatse.

Eerder op de dag ging in de Peursumstraat in Amsterdam Zuidoost een CO-melder af. De brandweer werd gealarmeerd door een man die de melder bij zijn buurman hoorde afgaan. De bewoner bleek niet thuis te zijn. Nadat de brandweer de deur had geforceerd, mat zij in de woning een hoge waarde koolmonoxide.
Provincie:
Tag(s):