dinsdag, 1. december 2009 - 9:21

Brandweer Veendam voorkomt erger door snel inzet

Veendam

Dankzij snel en kordaat optreden van de brandweer van Veendam, kon in de vroege ochtend van dinsdag 1 december een grote brand in het centrum van Veendam worden voorkomen.

De melding kwam om even voor drie uur 's ochtends binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. Het bleek te gaan om een brand aan de achterzijde van een discotheek aan het Prins Hendrikplein in Veendam. De brand woedde in het dak van een aangrenzend bijgebouw.

Vanwege de grote kans op overslag naar de aangrenzende panden werd een extra tankautospuit opgeroepen. Doordat de brand aan de achterzijde van het pand woedde was de haard echter moeilijk te bereiken. Door de hoogwerker door een smalle steeg te loodsen, kon de brandweer toch dichterbij de brand komen. De brand kon daarna snel geblust worden.

De schade bleef hierdoor beperkt tot het bijgebouw en lichte waterschade aan de discotheek, die gelegen is op de eerste etage van het pand. Bij het uitbreken van de brand was er niemand aanwezig en er zijn dus ook geen gewonden gevallen.

De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):